Leer kinderen gezond eten

| In de klas
Leer kinderen gezond eten

Foto: Flickr/godata img

Slechts minder dan 1 procent van de Nederlandse kinderen eet genoeg groenten en ook de fruitnorm wordt maar door een magere 5 procent gehaald. Steeds meer scholen en opvangcentra besteden daarom aandacht aan het belang van gezond en goed eten. Jong geleerd is immers oud gedaan. Maar waar te beginnen? Stichting Jong Leren Eten biedt een overzichtelijk en uitgebreid lesprogramma dat bestaat uit kooktips, smaaklessen, bedrijfsexcursies, en nog veel meer.

Netwerkdag
Op 5 april kun je op de Netwerkdag Jong Leren Eten nader kennismaken met het lesprogramma. Leerkrachten krijgen er bovendien de kans hun eigen initiatieven te delen, of aan te sluiten bij de projecten van anderen. Je kunt er ook kennismaken met de zogeheten ‘makelaars’: experts die op regionaal niveau precies weten wat er mogelijk is op het gebied van voeding. Ze denken actief mee met scholen die een eigen aanpak willen instellen. Dit alles om kinderen en jongeren meer te leren over voedsel, zodat zij worden geïnspireerd bewuste en gezonde keuzes te maken. Dit jaar is het thema: Van praten naar doen met speciaal aandacht voor de kinderopvang.

Lessen en missies
Voor leerkrachten van groep 1 tot en met 8 die meteen al aan de slag willen is er Smaaklessen: een lesprogramma over eten en smaak. Door het gebruik van alle zintuigen leren kinderen meer over hun dagelijkse kostje. De Smaakmissies zijn verdiepende, interactieve lessen die leerlingen zowel binnen als buiten de klas onderdompelen in de wereld van eten. Deelname aan beide programma’s is gratis.

foto Nina Wubben door
Nina Wubben