Partners

Biologie Plus werkt nauw samen met diverse organisaties, zoals Nederland Schoon, IVN Drenthe, Natuur en Milieu Overijssel, Programmabureau NME, Stichting met dieren meer mens, EduScience, Seed Valley, de Natuurschool, Stichting Basisnet en TTI Groene Genetica.

De jaarlijkse NWT-conferentie wordt mogelijk gemaakt door diverse organisatie zoals bijvoorbeeld: GroenGelinkt, Techniektalent.nu, Stichting Techniekpromotie, TechYourFuture, Pabo Hanzehogeschool Groningen, Dierenwelzijnsweb, Ultimaker, Greenpeace en nog veel meer (per jaar wisselend).

Corona van Ars Scribendi Uitgeverij
Bij Corona van Ars Scribendi Uitgeverij vind je een groot aanbod aan informatieboeken voor de leeftijd van 4-14 jaar.
Zoals 100 knotgekke weetjes, Aarde in gevaar of Alles over het weer. Bekijk hier zelf hun uitgebreide aanbod.

Nederland Schoon

NederlandSchoon organiseert activiteiten voor publiek, scholen, gemeenten en bedrijfsleven. Om samen met hen zwerfafval in Nederland te voorkomen en te bestrijden.

De Nederlandse Transplantatie STichting
DonorDenkers is een digitaal lespakket over orgaandonatie van de Nederlandse Transplantatie Stichting (NTS). Met DonorDenkers ontdekken kinderen uit groep 7 en 8 van het basisonderwijs alles dat ze willen weten over dit onderwerp. Met deze informatie kunnen ze op latere leeftijd een weloverwogen eigen keuze maken.

EduScience
EduScience ondersteunt basisscholen in de volle breedte met het implementeren van natuur, wetenschap en techniek. Zowel bij het inrichten van een sciencelokaal of het samenstellen van een leerlijn met opdrachtbakken. EduScience kan de school zelfs helpen met een website gericht op kinderen, ouders en team.

De Natuurschool

De Natuurschool organiseert coole schoolreisjes in de natuur voor kinderen van 4-12 jaar.

DierenDiploma
De Stichting met dieren meer mens heeft het DierenDiploma ontwikkeld. Speciaal voor groep 5.

IVN Drenthe
IVN Drenthe ondersteunt al vele jaren scholen in de provincie Drenthe die bezig willen zijn met natuur, duurzaamheid en landschap. IVN Drenthe is onderdeel van IVN, de landelijke organisatie die mensen lokaal bij natuur betrekt.

Natuur en Milieu Overijssel
Natuur en Milieu Overijssel is dé organisatie in Overijssel die zich inzet voor zowel de bescherming van natuur als milieu.

Programmabureau NME
Het programma NME biedt een nieuw perspectief op natuur- en milieueducatie in Nederland. Het is een initiatief van de rijksoverheid.

Stichting Basisnet
Stichting Basisnet zet zich in om de aandacht voor natuurwetenschappen en techniek op basisscholen te bevorderen. Meer weten? Mail naar despil@planet.nl

TTI Groene Genetica

Groene Genetica is een organisatie die zich richt op het ontwikkelen van nieuw groente en fruit.