Microscopie

Ontvang GRATIS 4 microscopen voor de school met preparaten en uitgewerkte lessen voor groep 6-8. Inclusief uitdagende opdrachten voor pluskinderen. Hierna weten je leerlingen nog beter hoe een veer is opgebouwd, hoe plantenstengel in elkaar zit en wat schimmels zijn.

Meedoen? Mail jouw naam en de naam van jouw school naar vandenoever@nibi.nl en de datum waarop je wilt meedoen.

De volgende training is op:
Vrijdag 27 oktober
We zijn te gast bij:
Openbare Montessorischool Jan Vermeer te Delft

Microscopie voor de basisschool
Wil je met microscopen aan de slag in het Natuur-, Wetenschap- en Techniekonderwijs van groep 6 tot en met 8? Ga dan naar de training Microscopie voor de basisschool van Biologie Plus. De training is gericht op het leren gebruiken van een microscoop, maar ook op het uitwerken van een aantal (leerling-)opdrachten waarin microscopie een belangrijke rol speelt. Je gaat na de training van twee uur naar huis met gratis microscopen voor je school en drie lessenseries voor groep 6 tot en met 8 met als onderwerp: micro-organismen, planten uitvergroot en mensen en dieren uitvergroot.

Deelname aan training is mogelijk voor bij voorkeur twee leerkrachten per school liefst uit verschillende groepen. De school waarvan de twee leerkrachten meedoen, krijgt 4 biologische microscopen, 1 schoolserie micropreparaten, 1 verpakking object glaasjes, 1 verpakking dekglaasjes, 100 leerling-handleidingen en toegang tot docenten handleiding.
Met deze microscopie practica wordt antwoord gegeven op de vragen hoe ziet een dwarsdoorsnede van een stengel eruit? Wat is een schimmel? En hoe ziet een veer van een spreeuw er van heel dichtbij uit?

Kosten voor deelname aan de training voor twee leerkrachten 250 euro per school (BTW vrijgesteld).
Meerkosten voor een extra leerkracht: 75 euro.

Locatie: Diverse locaties door heel Nederland (Biologie Plus komt naar je toe).
Aantal deelnemers: maximaal 24

Wil je een training voor jouw regio organiseren op jouw school? Mail dan naar vandenoever@nibi.nl. We bellen dan om een afspraak te maken.

• Training Microscopie bij NDE Groningen
  • Nutsbasisschool Teteringen aan de slag met microscopie
  • Deze microscoop met preparaten krijg je gratis bij de training Microscopie voor de basisschool. Hiermee kun je 400x vergroten zodat je een bacterie kunt zien.
  • Deze preparaten zoals een mussenveer of een dwarsdoorsnede van een zonnebloem krijg je bij de cursus samen met uitgewerkte lessen voor groep 6-8.
  • Zelf een preparaat maken van een ui en bekijken door de microscoop