Microscopietraining

Microscopie voor de basisschool

Het Nederlands Instituut voor Biologie, de beroepsvereniging van biologen, heeft een heel bijzonder aanbod voor jou en je school. De firma Neopta wil nieuwe biologische microscopen beschikbaar stellen aan het basisonderwijs. Om te zorgen dat je daar direct mee aan de slag kunt, hebben we een lessenserie ontworpen en geven we een korte training bij jou in de buurt. De training kost 250 euro voor twee personen. De vier microscopen met toebehoren krijg je direct na de training mee naar huis.

De volgende trainingen worden gehouden op:

Donderdag 14 maart van 12.30 - 14.30 uur
We zijn te gast bij Het Bezoekerscentrum De Helderse Vallei
De Helderse Vallei 9 - 11, 1783 DA  Den Helder

Dinsdag 2 april  van 16.00 - 18.00 uur.
We zijn te gast bij De Verwondering, ecologische basisschool
El Grecostraat 171, 1328 ST  Almere

Dinsdag 16 april van 16.00 - 18.00 uur
We zijn te gast bij NME Liemers
Vestersbos 2, 6901 BV  Zevenaar

Dinsdag 7 mei van 16.00 - 18.00 uur
in de omgeving van Gouda

Dinsdag 14 mei van 15.30 - 17.30 uur
We zijn te gast bij Duurzaamheidscentrum Assen
Bosrand 2, 9401 SL  Assen

Dinsdag 28 mei van 16.00 - 18.00 uur
in de omgeving van Amersfoort

Dinsdag 4 juni van 16.00 - 18.00 uur
in de omgeving van Dordrecht

Dinsdag 11 juni van 16.00 - 18.00 uur
in de omgeving van Leiden

Dinsdag 18 juni van 16.00 - 18.00 uur
in de omgeving van Middelburg

Wil je een training voor jouw regio organiseren op jouw school of in jouw NME-centrum of wil je gastschool of NME centrum zijn: Mail gerust naar vandenoever@nibi.nl

Meedoen? Vul per persoon het onderstaande inschrijfformulier in.

Heb je vragen, mail dan naar vandenoever@nibi.nl

Deelname aan training is mogelijk voor bij voorkeur twee leerkrachten per school liefst uit verschillende groepen. De school waarvan de twee leerkrachten meedoen, krijgt 4 biologische microscopen, 1 schoolserie micropreparaten, 1 verpakking object glaasjes, 1 verpakking dekglaasjes, werkbladen voor leerlingen en een docenten handleiding.
Met het microscopie practicum wordt antwoord gegeven op de vraag: hoe krijgt een plant alles op de goede plaats voor fotosynthese. Verder worden ook andere preparaten gebruikt bijvoorbeeld van een schimmel of de veer van een spreeuw.

Kosten voor deelname aan de training voor twee leerkrachten 250 euro per school (BTW vrijgesteld).
Locatie: Diverse locaties door heel Nederland.
Aantal deelnemers: maximaal 24

• Training Microscopie bij NDE Groningen
  • Nutsbasisschool Teteringen aan de slag met microscopie
  • Deze microscoop met preparaten krijg je gratis bij de training Microscopie voor de basisschool. Hiermee kun je 400x vergroten zodat je een bacterie kunt zien.
  • Zelf een preparaat maken van een ui en bekijken door de microscoop