Conferentie 2019

12de landelijke Natuur, Wetenschap en Techniekconferentie
GEEF het DOOR  - vrijdag 15 november 2019
Toegang: vanaf 129 euro

 

 

Tijdens de ochtendlezing vertelt paleoklimatoloog Appy Sluijs ons hoe het klimaat er vroeger uitzag en wat wij hier van kunnen leren over klimaatverandering nu en in de toekomst. Bekijk de Klokhuisaflevering Zoek het uit! Klimaat met Appy Sluijs.


En 's avonds hebben we voor een select gezelschap een pubquiz met diner dat wordt geleid door evolutiebioloog Roy Erkens. Bekijk de aflevering Krijgen we kieuwen als Nederland onderwater loopt? van de Universiteit van Nederland met Roy Erkens.

Beste leerkracht, Pabodocent, NME-er en directeur in het basisonderwijs,

 

Geef het door! is het thema van de 12de landelijke Natuur, Wetenschap en Techniekconferentie. Iedereen heeft het over klimaat en duurzaamheid, kinderen gaan de straat op voor hun toekomst. Het thema leeft!

 

Wij van het Nederlands Instituut voor Biologie, de vereniging van biologen, willen dat eigenlijk iedereen mee kan denken over klimaat en duurzaamheid, ook kinderen. Wij denken dat het begint bij begrip van de aarde en van het leven op aarde. Als je snapt dat ijs op de Noordpool kan smelten zonder dat de zeespiegel stijgt, maar dat het op de zuidpool en op Groenland net iets anders zit, dan praat je mee.


Geef het door gaat niet alleen over kennis doorgeven. Het gaat ook om practice what you preach. Je kunt kiezen uit meer dan 35 workshops en lezingen waar je inspiratie krijgt om jezelf en je school duurzamer te maken. Je hoort meer van het onderzoek van de beste klimaatwetenschappers – die hebben we namelijk in Nederland. En wat werkt in de klas krijg je op een presenteerblaadje doorgegeven van enthousiaste collega’s. Kom 15 november naar Lunteren en neem die ideeën mee naar huis waarmee je creatieve, kritische en bewuste leerlingen krijgt die klaar zijn voor de toekomst. Geef het door!

 

Geef het door als studiedag
Plan een studiedag op 15 november en kom met het hele team naar de conferentie! Wij zorgen voor gereserveerde plaatsen bij lunch en diner. Wil je een teamvergadering, bijvoorbeeld in de lunchpauze of tijdens één van de workshopronden, dan regelen wij een ruimte voor je. Heb je verdere wensen, neem gerust contact op. Bel of mail (op ieder moment van de dag) en kom naar Dé leukste basisonderwijsconferentie van Nederland!


Leen van den Oever, directeur van het NIBI

06-14364496 of vandenoever@nibi.nl

 


  • Paleoklimatoloog Appy Sluijs onderzoekt het klimaat van miljoenen jaren geleden
  • Evolutiebioloog Roy Erkens is verzorgt het diner-event voor een select gezelschap
  • Poster GEEF het DOOR - 12de NWT-conferentie 15 november 2019