Griezelbeesten perfect gebundeld

Lees, kijk, speel
Griezelbeesten perfect gebundeld

Wist je dat een lieveheersbeestje eigenlijk een seriemoordenaar is? Zijn leven bestaat uit een onafgebroken slachtpartij van bladluizen. Of wist je dat je de alom geliefde panda net zo goed bottenkraker kunt noemen? Zijn kaakspieren zijn zo sterk van het bamboeknagen, dat ze ook geen moeite hebben met een arm of been. In Ben niet bang voor de wilde dieren maak je kennis met alle griezels uit het dierenrijk, dus ook met spinnen, slangen en haaien. Een hoogst vermakelijk en tegelijkertijd informatief boek dat je vertelt bij welke griezeldieren je het best uit de buurt kunt blijven, en met welke je gerust in zee kan gaan.

Scheten
Neem bijvoorbeeld de python. Dat is typisch zo’n beest die je maar beter kunt ontlopen, vooral wanneer hij net gegeten heeft. Niet omdat hij je als toetje wil, maar vooral vanwege zijn enorme scheten. En als je dacht dat de hond van de buurman zo schattig is, dan heb je het mis! Honden lijken misschien tam, maar kunnen nog wel eens wild uit de hoek komen. In Nederland worden er per dag wel vierhonden mensen door een hond gebeten. Hij staat daarom niet voor niets in het hoofdstuk ‘Levensgevaarlijke dieren’.

Teenknijper
Ben niet bang voor wilde dieren
staat zo vol met onverwachte en vaak hilarische wendingen, terwijl het bomvol staat met interessante feitjes over de meest uiteenlopende dieren. Dieren met een slechte reputatie, alleen een enge naam, een griezelig uiterlijk of die er schattig uitzien maar eigenlijk levensgevaarlijk zijn; ze passeren allemaal de revue. En wees niet bang: ook enge dieren bij jou in de buurt komen uiteraard aan bod, zoals het wilde zwijn of de strandkrab, die de bijnaam teenknijper krijgt.

Vindingrijk
De toepasselijke en vindingrijke bijnamen die veel dieren krijgen, is slechts een van de elementen die dit boek zo aantrekkelijk en prikkelend maken voor jong en oud. Met vlotte teksten, toepasselijke illustraties en interessante weetjes zal het boek je vanaf de eerste pagina naar binnen zuigen en boeien. En trouwens: het is niet een boek om je de stuipen op het lijf te jagen. De meeste griezelbeesten zijn eigenlijk helemaal niet zo eng als je zou denken!

Ben niet bang voor de wilde dieren
Geert-Jan Roebers en Wendy Panders
Uitgeverij Gottmer
ISBN 9789025767600
Hardcover, 112 pagina’s, 14,99 euro

foto Steijn van Schie door
Steijn van Schie